Խնձոր

Խնձորի սերմերը պարունակում են ճարպանյութեր, տերեւները` վիտամին C, իսկ կեղեւը՝ մեծ քանակությամբ դաբաղանյութեր ու գունանյութեր: Խնձորը դրականորեն է ազդում սուր եւ քրոնիկ աղիքաբորբերի բուժման ընթացքի վրա: Դրա մեջ գտնվող պեկտինային նյութերը կապակցում եւ օրգանիզմից դուրս են մղում խոլեստերինը, որով եւ բուժիչ ազդեցություն են ունենում աթերոսկլերոզի կանխման ընթացքի վրա:

Խնձորը` որպես ցածր կալորիականությամբ սննդանյութ, անփոխարինելի է ճարպակալումը բուժելու գործում: Խնձորի օգնությամբ բուժում են նաեւ այլ հիվանդություններ. քաղցր խնձորն օգտակար է հիպերացիդային ստամոքսի բորբոքման, խոցային հիվանդությունների, լեղուղիների եւ լյարդի հիվանդությունների, իսկ թթու խնձորը` հիպացիդային ստամոքսի բորբոքման, կոլիտի, լեղուղիների դժվարաշարժության բուժման համար:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s